“BEDHIDHING”


yen wengi iki tintrim
mangsa bedhidhing ngumbara ngumbar rasa
ndeleng kalong kang abur ngetung woh-wohan siji mbaka siji
ing kono aku uga ngrantu
katresnan kang muspra ilang pangrasa

yen wengi iki tintrim
tetembangan lawas ora dak krungu maneh
dhandhangula sidoasih kesisih
asmaradana lena
pangkur wis mungkur
ngetung dina wuri kang ora kena dianti
ing kono aku mawanti-wanti
njereng pangarep kang katutup sangsaya rapet

yen wengi iki tintrim
laku urip tansaya miris
bendhe katabuh sangsaya lirih
kamangka urip kauber pepinginan luwih
ing kono aku jinem
ngemati panguripan kang saya surem

yen wengi iki tintrim, sangsaya tintrim….
lakua batin ngadhep pangilon
ya ing kono pangarasMU ana
weneh tamba

Surabaya, Kemis pon, Rejeb, 1430 H 4 Juni 2009

2 Komentar (+add yours?)

  1. madagumilang
    Jun 29, 2009 @ 00:46:44

    krasa anyep. ananging ora marahi kesirep
    masiyo iki wulan Rejeb
    rak nggih mekaten ta Mbah?

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

PEMBELAJARAN SASTRA DI SEKOLAH DASAR

Sastra Mampu Membuka Mata Hati dan Mata Pikiran Kita, Karena Sastra Adalah Refleksi Kehidupan Kita

Sobo sak paran-paran

Ini blog-blogan ...

Garis Edar-ku

Blog tentang seputar aktivitas kerjaku

@ReeMekarsari

Buat Saya, "Bahagia itu Sederhana" -Ree-

@MaureenMoz

live is an adventure. enjoy the ride.

alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Enrichissez-vous!

enrich yourselves

Joglo Drama - Mbah Brata

Seni memanusiakan manusia, menjadikan manusia lebih manusiawi

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger menyukai ini: