“PANGAREP”


aq1sendhang wingit, singub sing katutup ing tanah klairanku
rapet mbabar wartane simbah sing wis kabuncang jaman
kasilep eseme para calon presiden
kang adol eloking pangarep

sesuk gandholan usuk
emben gandholan amben

wong cilik mung bisa manggut-manggut mbuntel esem kecut
reregan larang, utang sangsaya numpuk
kekarepan saya adoh saka panjangka
anak bojo mung bisa ngenteni kitir kang kari angka

jaman iki dudu jamane dhewe
pepinginan panguwasa minangka enering panggawe
wong cilik wis ra bisa melik
marang kahanan kang saya ndakik

oh presidenku
dudu kekudanganku
dudu pilihanku
dudu sing dak gadhang
bisa ngluwari urip dadi padhang

Surabaya, 12 Juni 2009

3 Komentar (+add yours?)

  1. madagumilang
    Jun 29, 2009 @ 00:44:33

    pengarep-arep saking capres saestu saged ndamel kepencut
    Madagumilang mboten
    malah kepencut geguritan njenengan, Mbah Brata
    sugeng tepangan, nuwun, nuwun, kawula nuwun

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

PEMBELAJARAN SASTRA DI SEKOLAH DASAR

Sastra Mampu Membuka Mata Hati dan Mata Pikiran Kita, Karena Sastra Adalah Refleksi Kehidupan Kita

Sobo sak paran-paran

Ini blog-blogan ...

Garis Edar-ku

Blog tentang seputar aktivitas kerjaku

@ReeMekarsari

Buat Saya, "Bahagia itu Sederhana" -Ree-

@MaureenMoz

live is an adventure. enjoy the ride.

alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Enrichissez-vous!

enrich yourselves

Joglo Drama - Mbah Brata

Seni memanusiakan manusia, menjadikan manusia lebih manusiawi

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger menyukai ini: