“KEKUDANGAN”


Sing sumendhe mbuwang karep

kalis ing rubeda

Sing ndhedher lan nguber ener

lodhang kaprayitnan

samongsoa sira isih bisa ngregem kautaman

ora prelu karep nyirep ati menep

samongsoa sira dadi manungsa kang ora kamanungsan

bakal teka apa sing dadi kekarepan

kekudangan wingi kari tetembangan aeng

sing keprungu kaya nglanguting gendhing monggang

minangka pangiring lelayon kala semana

kekudangan mung bisa dadi barang pajangan

kang sumendhe ing tembok-tembok loji

kaapit endhas menjangan lan macan

isih keprungu lelagon kuna

ananging kairing gedebuging kendhang koplo

kang saya ndadekake ati nglokro

isih keprungu sesanti

ananging kabuntel lawon kumel melas ati

yen dietung klawan mundur

mesti pandom jam tansaya kendhur

mungguh bisa muter kalacakra

mesti bisa daktemoni hanacaraka cakrik nglegena

lan yen bisa dak kupengi ilining rina wengi

mesti kautaman mung kari wewayangan kang ngiwi-iwi

uriping manungsa kang suwene mung bisa dietung karo driji

ayo budhal ngundha gegarane urip

kang kasendhal saya adoh

kabuncang angin sore

kekudanganku

mung kari sumendhe

Surabaya, 2 September 2009

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

PEMBELAJARAN SASTRA DI SEKOLAH DASAR

Sastra Mampu Membuka Mata Hati dan Mata Pikiran Kita, Karena Sastra Adalah Refleksi Kehidupan Kita

Sobo sak paran-paran

Ini blog-blogan ...

Garis Edar-ku

Blog tentang seputar aktivitas kerjaku

@ReeMekarsari

Buat Saya, "Bahagia itu Sederhana" -Ree-

@MaureenMoz

live is an adventure. enjoy the ride.

alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Enrichissez-vous!

enrich yourselves

Joglo Drama - Mbah Brata

Seni memanusiakan manusia, menjadikan manusia lebih manusiawi

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger menyukai ini: