Angka 17


jenjem wis kasilep surem
ati lam-lamen marem dadi kerem
ora bisa dak rakit meneh ukara lelipur
sing jare srana nggayuh ujaring kandha
kamardikan?

wis lali yen 17 iku angka pralambang
kanggo menehi gegaran gegayuhan
duk kala semana
angka 17 sing menehi tanda
wewaliking kahanan beda
sing mung bisa dimangerteni
dening sapa sing nyekel panguwasa

angka 17 ora bisa sumendhe
marang jaman sing jare ‘semelekethe’
jaman kang nyimpen sakabehing godha
kaya apa sing di ujarake ‘Jayabaya’

ing kene kita kudu waspadha
kanthi paugeran utama

Surabaya, 17 Agustus 2010

1 Komentar (+add yours?)

  1. Febryna Widowati
    Mar 29, 2013 @ 23:12:54

    Ing tanggal 17 iki, mugi-mugi bangsa Indonesia iki diparingi saking Gusti Allah kamardikan salawase , diparingi kasejahteraan, lan mugi-mugi terorisme pun mboten wonten ing Negara Indonesia niki….
    Febryna Widowati/101644225/33/Kelas D-2010

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

PEMBELAJARAN SASTRA DI SEKOLAH DASAR

Sastra Mampu Membuka Mata Hati dan Mata Pikiran Kita, Karena Sastra Adalah Refleksi Kehidupan Kita

Sobo sak paran-paran

Ini blog-blogan ...

Garis Edar-ku

Blog tentang seputar aktivitas kerjaku

@ReeMekarsari

Buat Saya, "Bahagia itu Sederhana" -Ree-

@MaureenMoz

live is an adventure. enjoy the ride.

alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Enrichissez-vous!

enrich yourselves

Joglo Drama - Mbah Brata

Seni memanusiakan manusia, menjadikan manusia lebih manusiawi

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger menyukai ini: